8-Ervaring-2
3-Salongoochelen-1
Nieuwjaarsreceptie 2
5-Tablemagic-1
4-Kindergoochelen
9-Foto-8
3-Salongoochelen-3
9-Foto-5
9-Foto-6

 Biografie                       

Besmet met het goochelvirus


”Ik zal een jaar of zeven geweest zijn, toen ik voor het eerst in mijn leven een goochelaar zag. Het was op de kermis in Boxmeer, waar een clown een balletje onder zijn hoed op zijn hoofd legde en vervolgens datzelfde balletje uit zijn mond te voorschijn toverde! Ongelooflijk! Vanaf dat moment was ik in de ban van de goochelkunst!”

 

 

De eerste trucs


De familie Benneheij verhuisde naar Roermond waar de kleine Gijs zijn eerste goochelvoorstellingen gaf op zolder voor de kinderen uit de buurt! ”Ik had daarvoor in een oude keukentafel een gat gezaagd met daaronder een zak waarin ik allerlei dingen kon laten verdwijnen,” herinnert Gijs zich. ”Ik vond het helemaal te gek als ik dingen kon doen die een ander niet kon! Ik heb nu nog een met de hand geschreven programma uit die tijd!”
 

Zelf trucs maken


Door studie en sport is het goochelvirus daarna slechts latent aanwezig geweest. In 1979 laaide het goochelvirus echter weer helemaal op. Hij was inmiddels vader van twee zoons. Gijs bezocht met zijn gezin een feestartikelenwinkel in Alkmaar en kocht daar het trucje ”drie bekertjes en een balletje.” Hij was weer verk(n)ocht! Gijs schafte goochelboeken aan en sloeg aan het oefenen, maar ook aan het knutselen, want in principe maakt hij alle trucs zelf.
 

 

Unieke presentatiestijl leidt tot prijzen


Omdat hij eigenlijk in deze jaren geen contact had met andere goochelaars ontwikkelde Gijs op een autodidactische wijze een geheel eigen techniek en presentatiestijl. Toen hij zich uiteindelijk pas in 1999 bij een officiële vereniging (Toi Toi in Eindhoven) aanmeldde, werd Gijs meteen in 2000, 2001 en in 2002 clubkampioen! Ook viel hij nog regelmatig in de prijzen bij wedstrijden in binnen- en buitenland. In Nederland twee keer een 3e prijs bij de Nederlandse Kampioenschappen Goochelen, en in België viel Gijs al twee keer in de prijzen bij de Grote Prijs van Vlaanderen.

 

Goochelaar
Gijs Benneheij - Goochelaar - Heerlen, Limburg

Contactgegevens

 

Goochelaar Gijs Benneheij

Erfstraat 29

6414TD Heerlen

Tel: 045 - 521 44 65

gijsbenneheij.goochelaar@gmail.com